Tuesday, 30 April 2013

Ujian Psikometrik MARA Pasca Siswazah 2013

Ujian telah dijalankan pada 30 April 2013 bertempat di Mara Japan Industrial Institute (MJII), Beranang pada jam 9.00 pagi. Digalakkan datang sejam lebih awal untuk urusan pendaftaran.

Skema betul ayat kat atas ni.. Haha..Anyway, format soalan nye ialah,

1) 50 soalan Bahasa Inggeris (Objektif)
2) 50 soalan Bahasa Melayu (Objektif)
3) 1 soalan esei - "How you see yourself in 5 years time"
    - ternampak a few candidates yang jawab panjang berjela.. Tapi bila cek dlm soalan esei tu, " in 50 words or less." Tak baca soalan ke apa diorang ni. Buat cuak aku je buat simple esei.

Ketiga-tiga jenis soalan di atas HARUS-lah dijawab dalam masa 1 jam ye..Kalau nak bawa kalkulator pun bole. A simple will do.

Aku sempat tanya orang yang uruskan pendaftaran tu, bila result ujian ni boleh keluar. Die cakap dalam 2-3 weeks dah boleh tau. Interview tak pasti ada ke tak. Harap2 untuk aku, takde la interview..Hehe.

Apa2 pun person-in-charge tu mintak kita cek FB "Pasca2013" dan website dari semasa ke semasa.

Wish me luck!;-)

No comments:

Post a Comment